Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sachrův dort

4. 7. 2008

6 vajec,máslo (na potření formy),160 g másla,160 g cukru,170 g čokolády na vaření,160 g hladké mouky,1 vanilkový cukr,meruňková marmeláda,100 g šlehačky.

POLEVA: 120 g krupicového cukru,100 g čokolády na vaření.

Změklé máslo utřeme s polovinou gramáže cukru do pěny,vmícháme rozpuštěnou čokoládu a postupně přidáváme žloutky.Z bílků ušleháme pevný sníh,přidáme zbylý cukr a celé šleháme dohusta.Sníh po té opatrně vmícháme současně s prosátou moukou a vanilkovým cukrem do čokoládového těsta.Formu na dort vymažeme máslem a vysypeme moukou.těsto nalijeme do formy a vložíme do vyhřáté trouby.pečeme při teplotě 150°C asi 30 minut.Upečený korpus vyndáme z formy a necháme vychladnout.Korpus rozkrojíme na 3 pláty,potřeme marmeládou a pláty k sobě spojíme.Připravíme si čokoládovou polevu.

POLEVA: Krupicový cukr rozpustíme ve 3 lžících vody a vaříme,až se cukr táhne jako nit.Mezi tím ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření a vmícháme ji k cukru tak důkladně,až je poleva hladká.Dort polijeme teplou čokoládovou polevou.Nožem zarovnáme povrch,necháme chvíli ztuhnout a dáme ještě na chvíli do lednice.Před podáváním sachr ozdobíme šlehačkou.

 
 

 

Portrét



Archiv

Kalendář
<< září / 2019 >>