Čtyřbarevná bábovka
250 g změklého másla,200 g krupicového cukru,1 vanilkový cukr,špetka soli,4 vejce,125 g hladké mouky,125 g solamylu,1 prášek do pečiva,moučkový cukr.
NA 1 DÍL TĚSTA: 50 g mletých lískových jader,1 skořicový cukr,1 lžíce rumu.
NA 2 DÍL TĚSTA: 50 g oloupaných nasekaných mandlí,2 lžíce likéru(amareto)
NA 3 DÍL TĚSTA: 25 g čokolády,1/2 lžíce kakaa,2 lžičky cukru,1 lžíce mléka
NA 4 DÍL TĚSTA: 30 g jemně nakrájené pomerančové kůry (kandované), 1 lžíce koňaku.
Do másla postupně zašleháme cukr krupici,vanilkový cukr,sůl a vejce.Nakonec po lžících postupně vmícháme směs prosáté hladké mouky,solamyl a prášku do pečiva.Těsto rozdělíme na 4 díly.Do jedné části těsta vmícháme mandle a likér.Druhou část promícháme s natrouhanou čokoládou,kakaem,cukrem a zředíme lžíci mléka.Další část(3)smícháme s mletými ořechy,skořicovým cukrem a rumem.Do zbylé čtvrté části vmícháme kandovanou pomerančovou kůru a koňak.Bábovkovou formu důkladně vymažeme a vysypeme moukou.Naplníme ji střídavě těstěm a vložíme do vyhřáte trouby,kde ji zvolna pečeme při 175°C přibližně 70 minut.Hotovou bábovku vyklopíme z formy a poprášíme ji moučkovým cukrem.